top of page

BIOGRAPHY

Lies Verholle kreeg haar muzikale vooropleiding in de Stedelijke Academies voor Muziek en Woord van Roeselare en Hooglede. Haar muzikale carrière begon als fluitiste, maar al vlug ontdekte ze de passie voor zang. Ze studeerde klassieke zang aan de School of Arts te Gent bij Gidon Saks en Mireille Capelle.

 

 Ze werkte samen met Belgische dirigenten zoals Michel Tilkin, Henk Soenen, Jan Vuye, Nico Logghe en is ze regelmatig te zien op concertpodia. Ze nam deel aan masterclasses zowel in binnen- als buitenland bij Beatrijs de Vos, Rita Dams, Lynne Fortin, Margarida Natividade, Michael Spyres, Gabriele Micheli, Ubaldo Fabbri en Roger Vignoles.

 

Binnen het muziektheater werkte ze mee aan de producties ‘Aida’ , ‘Hallelujah’ en ‘Parsifal’ met het NTG en met Toneelgroep Maastricht aan de voorstellingen ‘ Waar het vlakke land gaat plooien’ , ‘Othello’ en ‘Eyes wide shut’.

 

Ze koestert een grote liefde voor operettes. Zo vertolkte ze al diverse rollen in dit genre zoals ‘Adele’ in Die Fledermaus, ‘Mascha’ in Der Zarewitsch, ‘Valencienne’ in Die Lustige Witwe,…

Sinds 2014 zingt Lies, naast haar werkzaamheden als solo zangeres, regelmatig bij het koor van Opera Ballet Vlaanderen en het koor van de Munt.

 

Lies verzorgt ook muzikale intermezzi op uw huwelijk, jubileum, uitvaart, huiskamerconcert...  in een bezetting en met een repertoire afgestemd op uw wens.

Lies Verholle started her musical career as a flutist but later discovered her passion for singing. She obtained her Masters in classical singing at the School of Arts in Ghent, where she studied with Gidon Saks and Mireille Capelle. 

 

In masterclasses Lies has appeared with Beatrijs de Vos, Rita Dams, Lynne Fortin, Margarida Natividade, Michael Spyres, Gabriele Micheli, Ubaldo Fabbri and Roger Vignoles.

 

 She has performed in several music theatre productions. She participated in ‘Aida’, ‘Hallelujah’ and ‘Parsifal’ with NTG and with Toneelgroep Maastricht in productions as ‘Waar het vlakke land gaat plooien’ , ‘Othello’ en ‘Eyes wide shut’.

 

Since 2014 Lies has been performing with the chorus of Opera Ballet Vlaanderen along with many concerts as a soloist.

 

bottom of page